موزه رضا عباسی یا کاخ سعدآباد، مکان هایی که امروز محل رفت و آمد گردشگران است در روزگاری نه چندان دور ساکنانی داشته اند.

موزه

همشهری آنلاین-مژگان مهرابی:آدم هایی که حالا فقط اسمی ازشان به یادگار مانده، به خوبی یا به بدی. در این موزه ها آثار هنری ارزشمندی نگهداری می شود. آثاری که هویت تاریخی ایران را به رخ می کشند.

موزه هنرهای زیبای سعدآباد

معرفی:ساختمان موزه هنرهای زیبا یکی از بناهای باشکوه مجموعه سعدآباد است که در انتهای کاخ قرار دارد.

نشانی: خیابان ولیعصر(عج)، خیابان فلاحی، انتهای خیابان طاهری

زمان فعالیت: هر روز 9 تا 19

جلوه‌گری آثار هنری
نمای بیرونی موزه هنرهای زیبای تهران از سنگ مرمر سیاه ساخته شده، به همین دلیل به آن کاخ اسود هم می‌گویند. این موزه 3طبقه دارد که در هر کدام گالری‌های متعدد و تودرتویی ایجاد شده‌ که با گچبری، نقاشی و آینه‌کاری تزیین شده‌اند. فرش‌های نفیس پهن شده در تالارها هم جذابیت دیگر این موزه است.در طبقه همکف موزه 19اثر از آثارهنرمندان مشهوری چون سهراب سپهری، حسین محجوبی، فرامرز پیل‌آرام، حسین زنده‌رودی، پروانه اعتمادی و نصرالله افجه‌ای دیده می‌شود که هر کدام در نوع خود کم نظیرند. در طبقه اول موزه گردشگران می‌توانند آثار نقاشان اروپایی از قرن 17تا 20را تماشا کنند.

یادگار کمال‌الملک
در گالری‌های طبقه دوم این موزه آثار نقاشی هنرمندان ایرانی از دوره صفویه تا قاجار به نمایش گذاشته شده است. بیشتر تابلوها ارزش بالایی دارند و یکی از آنها با عنوان «مجلس شیرین و فرهاد» در مخزن موزه نگهداری می‌شود. در میان آثار طبقه دوم تابلوی بزرگی به چشم می‌خورد که نادرشاه را در حال تاج گذاشتن بر سر محمدشاه گورکانی (پادشاه هند) به تصویر کشیده است. این تابلو 30سال قبل از قتل نادرشاه کشیده شده است. در طبقه دوم موزه آثار شاخصی به چشم می‌خورد؛ نقاشی‌هایی از عهد زندیه که شاخص‌ترین آنها تمثال حضرت علی(ع)، امام حسن(ع) و امام حسین(ع) است. تابلوهای نقاشی‌ای هم از چهره شاهزادگان زند بر دیوار است که هنر نقاشان چیره‌دست به شمار می‌آید. در موزه هنرهای زیبای سعدآباد 8 اثر نفیس پرآوازه از کمال‌الملک نیز وجود دارد.

از نقاشی های عهد صفویه تا برگی از شاهنامه قرن هشتم

موزه رضا عباسی

معرفی: موزه رضا عباسی از نظر قدمت آثاری که در آن به نمایش گذاشته شده، یکی از ویژه ترین موزه های کشور است. برخی آثار نگارگری فاخر هم در این موزه نگهداری می شود.

نشانی: خیابان شریعتی، نرسیده به پل سیدخندان

زمان فعالیت: هر روز 9 تا 17

رد پای تاریخ در خانه رضا عباسی

در تالار نگارگری موزه رضا عباسی نقاشی‌های دوره‌های مختلف اسلامی به نمایش گذاشته شده است و بازدیدکنندگان را با مراحل تحول و رشد این هنر تا قرن 14هجری قمری آشنا می‌کند. اثر شاخصی که در این بخش وجود دارد، کهن‌ترین نمونه برگی از شاهنامه «دموت» مربوط به اواسط قرن 8 هجری قمری است. همچنین از سده‌های اولیه دوره اسلامی (قبل از قرن ششم هجری قمری) آثار معدودی از نگاره‌ها به‌جای مانده است. علاوه بر این، آثاری از رضا عباسی، هنرمند نام‌آوری که شیوه و سبک او جایگاهش را میان هنرمندان بالا برده همراه با نگاره‌های چند نفر از شاگردانش، مجموعه دوره صفویه را تکمیل می‌کند. یکی از مهم‌ترین اشیای این تالار، یک برگ شاهنامه متعلق به اواسط قرن هشتم هجری است. این برگ متعلق به شاهنامه دموت است؛ کتابی نفیس که تا اواخر دوره قاجار در کاخ گلستان از آن نگهداری می‌شد. اسناد می‌گویند که احتمالا این کتاب حدود 130برگ بوده، اما تا امروز فقط 77برگ آن در مجموعه‌ها و موزه‌های گوناگون شناسایی شده است.

کد خبر 865489

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار روز هفتم

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha